An

Снимка: Йовко Ламбрев

Тук държа чиния с пържени немчета. Авторът на снимката е Йовко Ламбрев, който доказва, че в повечето случаи фотографията е по-добрата реалност. :)

Казвам се Ан и съм виетнамка по произход, но живея от съвсем малка в България, вече над 25 години. Това естествено повлиява на стила ми на готвене – обичам да смесвам различни кулинарни традиции, да експериментирам с продукти и подправки и почти никога не спазвам рецептите. За мен готвенето e изкуство на импровизацията и магията се случва, когато се влага въображение и страст. 

Някога може и да превърна тази страст в професия. Засега в редки прояви на вдъхновение водя кулинарни вечери, наречени Срещи с виетнамската кухня, в кухнята на Кулинарно училище „Амюз Буш“.

Когато ме питат какво най-често готвя вкъщи, отговарям: „Мои си измислици!“ Такива са например пълнените чушки с кайма, суджук и лютеница, вместо доматено пюре; сосът Болонезе с азиатски ароматни гъби (шитаке); и серията „просташко суши“, наречено така, за да не ме бият японистите за гаврата :). Разбира се, готвя и от време на време типични виетнамски гозби.

Сполучливите резултати ще споделям в този блог. Надявам се да ви бъде приятно и интересно и ще се радвам на всяка обратна връзка.

Повече за мен можете да прочетете в личния ми блог In An’s Room.


Изписвам Виет Нам отделно –  Việt Nam са две думи, както Саудитска Арабия и Велико Търново. В превод значи народът Виет от юг. Макар че знам, че не мога да променя грешното слято изписване, възприето по цял свят, това си е мой личен бунт. Така е правилно. Точка. :)